November 20, 2017 7:11 am

Îmbătrânirea este un proces fiziologic normal și inevitabil. În schimb modul în care îmbătrânim poate fi controlat și influențat de fiecare dintre noi. Longevitatea activă este o aspirație tot mai des întâlnită. Această longevitate activă începe prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu un respect de sine bine dezvoltat. Multe dintre cauzele externe de îmbătrânire prematură sunt determinate de starea generală alterată, dar și de deciziile comportamentale cotidiene. Alegerile alimentare nesănătoase, stresul, consumul de toxine, privarea de somn, expunerea necontrolată și exagerată la soare, sunt doar câteva din cauzele îmbătrânirii precoce.

Pielea este vizibil afectată de îmbătrânirea precoce, iar starea generală alterată denotă îmbătrânirea organelor interne. Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, dar poate fi prevenit prin protejarea pielii de soare, renunțarea la produsele potențial toxice, adoptarea unui stil de viață sănătos și prin îngrijiri estetice adecvate vârstei și tipului de ten.

Odată cu înaintarea în vârstă au loc importante deteriorări ale organismului, începând de la vârsta maturității, dar mai ales după vârsta de 50 de ani. Îmbătrânirea poate fi încetinită și poate fi recuperată, intervenind la orice vârstă în procesul de deteriorare al organismului. Cercetările științifice efectuate asupra biologiei moleculare celulare, descoperă noi mijloace de reducere a procesului de îmbătrânire, folosind resurse naturale – alimente si extracte din plante – mai ales cu efect antioxidant. Deteriorarea provocată de oxidarea ADN-ului celulelar se acumulează cu trecerea timpului și contribuie semnificativ la îmbătrânire și la apariția bolilor degenerative. Cele mai frecvente sunt: cancer, boli cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, imunitatea deficitară, disfuncții ale creierului și ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson și modificările vasculare cerebrale cunoscute sub numele de senilitate. Vestea uimitoare este că aceste mutații ale ADN-ului, acumulate odată cu vârsta, pot fi parțial blocate ingerând antioxidanții potriviți, care se găsesc în alimente și suplimente alimentare.

Dr. Bruce N. Ames – cercetător și genetician la Universitatea din California: “Într-un final, vom fi capabili să facem în așa fel încât oamenii să trăiască mai mult decât își poate închipui cineva”.

Jean Carpente: “În mare măsură, îmbătrânirea este considerată ca o deficiență globală de antioxidanți, pe fondul unui mediu, atât intern, cât și extern, bogat în radicali liberi”.

Earl R. Stadtman – cercetător în domeniul îmbătrânirii: “Îmbătrânirea este o boală, durata de viață reflectă pur și simplu nivelul deteriorării oxidante produse de radicalii liberi, care se acumulează în celule. În momentul în care deteriorarea a atins un anumit grad, celulele nu mai pot supraviețui și se dau bătute”. Așa apar bolile, datorită radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt substanțe care provoacă 80 – 90% dintre bolile degenerative și provin, o parte din metabolismul organismului, iar altă parte din mediul extern – alimente, substanțe poluante din mediu, fum de țigară, alcool, expunerea la radiații ultraviolete, etc.

Antioxidanții sunt substanțe care împiedică formarea radicalilor liberi, îi distruge și repară deteriorările produse în organism de aceștia. Este necesar ca în organism să existe un echilibru între antioxidanți – oxidanți (radicali liberi) și astfel să se evite deteriorarea severă, instalarea a numeroase boli și îmbătrânirea organismului.

Procesele de îmbătrânire se manifestă prin tulburări trofice,demență senilă, boala Alzheimer, ateroscleroza sistemică, arteriopatii periferice obliterante, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, hipoacuzie de cauză vasculară, cataractă, osteoporoză, reumatism evolutiv, imunitate deficitară, cancer, disfuncții sexuale, etc.

Pentru încetinirea procesului de îmbătrânire trebuie să avem în vedere prevenirea aparitiei unor afecțiuni degenerative, prin consumul unor antioxidanți cu eficiență maximă.

Soluții Elite Life

Programul antiaging Elite Life vine în sprijinul pacienților oferindu-le consiliere estetică și dietetică antiaging, terapii estetice , programe nutriționale pentru a adopta o alimentație adecvată bogată în principii antioxidanți, apă alcalină Kangen, programe SPA de relaxare și întinerire.

Vă recomand programul antiaging DR. LESTYAN, un program complex care acționează atât intern, cât și extern și care prin efectele imediate pe care le are, dezvoltă apetitul pentru frumos, pentru o piele sănătoasă, netedă și catifelată. Programul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 35 de ani, de preferat a se efectua de cel puțin 2 ori pe an, atât la bărbați, cât și la femei.

Tratamentul intern se bazează pe adminstrarea timp de 14 zile a unui extract natural, ecologic, pur de enzime extrase din drojdie de bere care promovează oxigenarea la nivel celular, având efect antioxidant și regenerator. Intervine în procesul de detoxifiere al organismului și multe alte efecte benefice cu rol de întinerire.

Tratamentul extern se realizează cu produse dermato-cosmetice profesionale din gama Pevonia Botanica, 100% organice, ce se bazează pe exfolieri corporale cu un produs pe bază de ananas, papaya și unt natural Creme Fraiche, care vor înlătura celulele moarte și astfel se va stimula regenerarea pielii din stratul germinativ al epidermului , urmat de un masaj corporal realizat cu un ulei esențial de lavandă franceză și semințe de șofrănel, obținându-se o piele netedă și catifelată, efectele produselor dermato-cosmetice folosite vor fi amplificate de acțiunea radiofrecvenței quadripolare care pe lângă faptul că vor facilita pătrunderea la nivelul dermului a tuturor ingredientelor active din creme, vor detemina stimularea fibroblaștilor pentru a produse colagen și elastină , atât de necesare pentru o piele netedă, catifelată și mult întinerită.

Tratamentele faciale se realizează cu produse dermato-cosmetice din gama Pevonia Botanica, oferind soluția Pevonia Celule Stem Phyto Elite, a căror conținut în celule stem extrase din copacul de Argan din Maroc și rădăcina de arborele de tătăneasă sunt capabile să stimuleze refacerea țesuturilor și să le prelungească ciclul de viață, lucrând ca un kit de reparare. Conțin pe lângă celule stem și retinol, colagen, elastină, vitamina C, care printr-un sistem unic de incapsulare pentru absorbția maximă și rapidă oferă toate beneficiile anti-oxidante, protective și anti-aging, reprezentând soluția optimă pentru toate semnele de îmbătrânire.