November 2, 2018 6:43 am

Vă prezentăm câteva principii de bază pentru implementarea alimentației alcaline în obiceiurile cotidiene. Alimentația alcalină trebuie înțeleasă ca un stil de viață permanent care asigură buna funcționare a tuturor organelor și țesuturilor corpului.

  • Consumați apă de calitate. Apa alcalină Kangen este un bun exemplu având un pH cuprins între 8,5 – 9,5. Aceasta trebuie consumată cu cel puțin o jumătate de oră înainte sau după mesele principale pentru a nu modifica pH sucului gastric. Consumul ideal de apă este de 30 – 50 ml/ kg corp/ zi. Apa este constituentul fundamental al vieții, fiind necesară pentru transportul și absorbția substanțelor nutritive, dar și pentru eliminarea toxinelor. Simptomele principale ale deshidratării sunt: oboseala, constipația, dureri gastrice, hipertensiune arterială, colesterol mărit, obezitate, erupții cutanate, probleme articulare. Deosebirea între apa alcalină Kangen și alte tipuri de apă alcalină este următoarea: apa Kangen pe lângă faptul că este o apă cu diferite tipuri de pH, este o apă ionizată cu potențial de oxido-reducere negativ și structură micro-moleculară care păstrează toți ionii sănătoși pentru corp și elimină clorul și nitriții. Apa Kangen este cotată ca cea mai bună apă din lume având la bază cercetări de-a lungul a trei decenii și numeroase studii clinice care au demonstrat ca această apă neutralizează radicalii liberi, reactivează celulele importante din corp, inclusiv ADN-ul celular, stimulând sistemul imunitar și crește puterea de autovindecare a corpului uman.
  • Mâncați legume! Legumele recomandate sunt sfecla roșie, broccoli, morcovi, țelina, vinete, ciuperci, roșii și fasole verde. Limitați mesele care cuprind feluri de mâncare preparate cu cartofi, suc de fructe și porumb care sunt cunoscute a fi acidifiante.
  • Alegeți dulciurile sănătoase și naturale, fără zahăr! Nu sunt recomandate dulciurile ambalate de la supermarket sau produsele de cofetărie-patiserie cu zahăr și margarină. Alegeți în schimb fructe proaspete: mere, banane, portocale, struguri, piersici, căpșuni, chiar și ciocolata neagră, care sunt toate alcalinizante. Evitați conservele din fructe sau fructele glazurate care pot fi acidifiante și bogate în zahăr. Adăugați cacao crudă, bio, de cea mai bună calitate, cafelei sau paharelor de lapte. În ciocolată regăsim într-adevăr mult zahăr. În schimb, consumul de cacao raw bio asociat cu alimente nerafinate industrial, aduce foarte multe beneficii sănătății. Dacă tot nu puteți renunța la cafea, puteți cel puțin să o îmbunătățiți nutritiv cu o linguriță de cacao de cea mai bună calitate!
  • Mâncați migdale, semințe de dovleac crude sau semințe de in, care sunt foarte sănătoase. Limitați consumul de caju, alune, arahide prăjite, deoarece acestea pot fi o provocare pentru dinți, având și un nivel de aciditate ridicat.
  • Bucurați-vă de sucuri de fructe proaspete și neîndulcite, de ceaiuri de plante, de sucuri de legume, extracte de plante obținute prin presare la rece. Limitați consumul de alcool și de băuturi carbogazoase dulci.
  • Consumați suplimente nutritive, ulei de pește, curcuma, reduceți aportul de proteine animale, reduceți zahărul din alimentație. O dietă alcalină trebuie să compenseze alimentația nesănătoasă, expunerea la stres, la poluare sau oboseală, contribuind la detoxifierea, tonifierea, revigorarea și prevenirea îmbătrânirii premature a corpului.