November 20, 2017 7:12 am

Resveratrolul este o substanță anti-îmbătrânire, pentru care oamenii de știință găsesc din ce în ce mai multe dovezi ale caracterului său unic și puternic anti-oxidant. Studii recente arată importantul său efect benefic împotriva îmbătrânirii și degenerării ADN-ului.

Resveratrolul este un polifenol natural găsit în coaja și pulpa fructelor roșii sau în planta Polygonum Cuspidatum. Studii știintifice au arătat că resveratrolul sprijină funcția cardio-vasculară prin mecanisme complexe. Combinat cu alți polifenoli, este cunoscut atât pentru efectele sale anti-îmbătrânire, cât și pentru capacitatea sa de a sprijini un răspuns anti-inflamator sănătos.

Un puternic polifenol și o chimicală anti-fungică, este deseori întâlnit sub forma de compus bioactiv din struguri și din vin roșu, și a fost asociat, în mod particular, cu așa-numitul “Paradox francez”. Expresia, aparținându-i doctorului Serge Renaud de laUniversitatea din Bordeaux și apărută prima dată în 1992, descrie incidența scăzută a bolilor de inimă și a obezității printre francezi, în ciuda faptului că aceștia au o dietă relativ bogată în grăsimi și un nivel ridicat al consumului de vin.

Interesul pentru acest compus a apărut în 2003, când David Sinclair și echipa sa de la Harvard au raportat că, în urma cercetărilor efectuate, resveratrol a reușit să crească durata de viață a celulelor de drojdie. Alte studii au arătat efecte anti-cancer, anti-inflamatorii, beneficii cardio-vasculare, potențial anti-diabet, mărirea rezistenței și protecție împotriva bolii Alzheimer, util în pierderea în greutate.

Resveratrol prezintă o mulțime de beneficii care pot fi aplicate în diverse arii ale sănătății:

  • încetinește procesul de îmbătrânire;
  • oprește oxidarea celulelor;
  • crește nivelul energiei în corp;
  • crește viteza metabolismului.

Boli prevenite cu ajutorul resveratrolului: cancer, boala coronariană, tromboze, boala Alzheimers, litiaza renală, dislipidemii, diabet, hipertensiune aterială, hepatite virale A, B, C, D, reumatism, obezitate , infertilitate, dismenoree, îmbătrânire precoce.