November 20, 2017 7:01 am

Conform DEX-ului stresul este definit ca orice factor de mediu capabil să provoace o stare de tensiune sau o reacție alarmantă aupra organismului uman, care deseori se transformă într-o boală. În consecință, stresul poate fi considerat o stare patologică care provoacă organismului o reacție anormală.

Stresul oxidativ este cauzat de un dezechilibru între producția de oxigen reactiv și capacitatea sistemului biologic de a detoxifia cu rapiditate reactivii intermediari sau de a repara cu ușurință prejudiciile rezultate. Toate formele de viață păstrează un mediu de reducere în interiorul celulelor. Acest mediu de reducere este conservat de o serie de enzime care au rolul de a menține acest mediu cu ajutorul unei acțiuni constante a energiei metabolice.

Perturbările care ar putea să apară de la starea normală, pot provoca reacții toxice concretizate în producția de peroxizi si radicali liberi, care vor afecta toate componentele celulare, inclusiv lipidele, proteinele și ADN-ul celular, provocând dezechilibre metabolice și apariția multor boli.

Chiar dacă antioxidanții sunt răspunsul direct pentru a evita stresul oxidativ, totuși aceștia nu sunt neapărat soluția unică. Aceasta înseamnă că stresul oxidativ nu apare neapărat dintr-o lipsă de antioxidanți, ci mai mult datorită unui stil de viață dezechilibrat și haotic. O dietă alcalină, bogată în apă alcalină de calitate și alimente bogate în antioxidanți, va garanta corpului resursele necesare pentru a putea combate stresul oxidativ.

Simptomele cele mai frecvente care reclamă sresul oxidativ sunt: un sistem imunitar slăbit, oboseală cronică, pierderea memoriei, dureri musculare, insomnii și creșterea în greutate. Este recomandat să evitați exercițiile fizice foarte extenuante, alimentele procesate și bogate în zaharuri, supraexpunerea la soare și să vă reglați nivelul de glucoză din sânge, în special dacă suferiți de diabet.

De asemenea, stresul zilnic pune în dificultate într-o anumită măsură echilibrul metabolic, împiedicând absorbția nutrienților, împiedicând regenerarea celulară și inducând un pH acid corpului, care va determina apariția bolii.
Activități precum meditația sau plimbările în natură, activitățile relaxante într-un SPA, odihna adecvată, alimentația, hidratarea în conformitate cu cerințele fiecărui organism afectat sunt întotdeauna necesare pentru menținerea unei stări optime de sănătate.

Un programul de echilibrare metabolică și fizică are ca scop detoxifierea corpului și deprinderea unor obiceiuri alimentare și comportamentale capabile să reducă la maxim, până spre eliminare factorii stresanți. Un sistem nervos odihnit și echilibrat este capabil să țină la distanță orice factor de stres, astfel ca impactul asupra organismului să fie minim.

Programul Elite Life este personalizat la fiecare individ în funcție de profilul fiecăruia, astfel ca în final persoana implicată să poată să-și gestioneze favorabil viața. Programul standard cuprinde:

  • Evaluarea profilului personal
  • Cura de detoxifiere
  • Meditație
  • Relaxare
  • Reechilibrarea organismului prin deprinderea unor obiceiuri alimentare și comportamentale sănătoase.